Muziek op het plein

Afgelopen zondag 30 juni heeft muziekvereniging Volharding in samenwerking met Excelsior Gelselaar een lunchconcert verzorgd bij Brasserie de Bakkerieje. Het orkest werd begeleid door onze dirigent Jan-Aart Ponstein. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. Wat een prachtig concert, al zeggen wij het zelf ;)  De klanken werden mooi gedragen op het plein bij de Joriskerk. Op naar een mooi concert volgend jaar!


Lunch concert

Luisteren naar live muziek én ondertussen genieten van een heerlijke lunch? Dat kan! Noteer dan alvast ons lunchconcert op 30 juni in je agenda! Samen met Muziekvereniging Excelsior Gelselaar en Brasserie de Bakkerieje


Avond4daagse

Wauw! wat hebben wij genoten van vier prachtige wandeldagen! Meer dan 500 deelnemers hebben hun best gedaan. Gisteren was het de laatste dag waarbij de wandelaars muzikaal werden begeleid naar de eindstreep met natuurlijk die welverdiende medaille!

Plus en Albertheijn Borculo stonden op dag 2 en 3 klaar voor de deelnemers met een heerlijke appel! Bedankt!


Loop jij mee?

Trek je schoenen aan, neem iets te eten en drinken mee voor onderweg, schraap je stembanden en: gáán! Vier dagen lang lol met je vrienden (en ja, ouders en opa’s en oma’s mogen ook mee). Lekker buiten bewegen. Én na de finish natuurlijk die welverdiende medaille. Loop jij ook mee?

De Avond4daagse: hét wandelfeest voor jong en oud. Ook dit jaar organiseert muziekvereniging Volharding de avond4daagse. Iedere dag kan er een route worden gelopen van 3 kilometer, 5 kilometer of 10 kilometer, waarbij alle delen van  Borculo en het daarbij behorende buitengebied worden aangedaan.

 

Voor meer informatie en inschrijving kan je terecht bij Avond4daagse Borculo


5 mei

Tussen alle mooie bloemen, kraampjes, eten en muziek op de voorjaarsfair stonden onze meiden van de dans & twirlgroep om je kennis te laten maken met deze te gekke sport! Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan verder op de Dans & Twirlgroep pagina.


4 mei

Op 4 mei hebben wij stil gestaan bij de oorlogsslachtoffers. 
Onze koper ensemble heeft in het Cycloonpark tijdens de stille tocht koralen ten gehore gebracht. 
Daarna heeft het harmonieorkest in samenwerking met Ellie Mobbs en Eelco Schuijl de muzikale omlijsting verzorgd tijdens de herdenkingsbijeenkomst. 


We bakken ze bruin op Koningsdag!

Samen met onze muzikale vrienden van de Borchländer Musikanten heeft Volharding op Koningsdag namens de Stichting Nationale Feest een Herdenkingsdagen broodjes verkocht. Heb jij één van deze toppers gespot? 

Wie je ook kon spotten op deze dag was onze bigband!


Lintje voor Hanjo Willems

Onze duizendpoot, Hanjo Willems, heeft afgelopen vrijdag een lintje in ontvangst mogen nemen. Met zijn hart voor de muziek zet hij zich al jaren in als vrijwilliger bij onder andere muziekvereniging Volharding en de Borchländer Musikanten. Een rol als voorzitter, bij het klusteam en bij het  organiseren van evenementen zet hij zich met volle enthousiasme in! Tevens is Hanjo al jaren een bekend gezicht bij Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen. Een serenade mocht daarom ook niet ontbreken! Hanjo Gefeliciteerd!


Aftrap jubileumjaar

Afgelopen zaterdag 20 april was de aftrap van ons jubileumjaar. Een feestconcert in samenwerking met de band Reflexxion werd er een gezellig programma neergezet. Muziek van onder andere Metallica, Guns 'N Roses, Robbie Williams en Tina Turner. Bij het laatste nummer kwamen zelfs de beentje van de vloer en de handen in de lucht bij orkestleden. 

 

Het harmonieorkest maakt zich nu alweer op voor de herdenkingsdienst op 4 mei in de Joriskerk te Borculo. Er worden een 3-tal nummers gespeeld, waarvan 2 met versterking van Ellie Mobbs (zang) en Eelco Schuijl (piano). Ons koperensemble speelt eerst nog bij het cycloonpark en sluit daarna ook aan in de kerk. Heel eervol om tijdens deze herdenking te mogen spelen.


Dit jaar vieren wij een mooie mijlpaal:
onze vereniging blaast dit jaar 90 kaarsjes uit!

Dit kunnen we niet ongemerkt aan ons voorbij laten gaan. Dit gaan wij natuurlijk groots vieren met veel leuke en bijzondere activiteiten. We zijn al druk aan het repeteren geslagen voor ons eerste concert van dit jaar: ons jubileumconcert op zaterdagavond 20 april, dus zet 'm alvast in je agenda!

 


Bij een verjaardag hoort uiteraard slingers en gebak!


Hou je van dansen, turnen of ritmisch gymnastiek? Dan is twirlen misschien wel wat voor jou!

Twirlen is een combinatie van dansen, turnen, en ritmisch gymnastiek in combinatie met de baton.
Twirlgroep Volharding Borculo is een leuke groep meiden, met zowel jeugd als volwassen leden. We nemen zowel individueel als in groepsverband deel aan wedstrijden, en optredens bij de vereniging.


Lijkt twirlen jou nou leuk? Kom dan eens langs voor een proefles!
We trainen elke woensdagavond van 18.30 tot 20:30.


We hopen je graag een keer te zien! Tot dan!


Oliebollenactie 2023

WAUW! wat waren dit intense maar ontzettend gezellige dagen voor de jaarwisseling!

Dit jaar hebben wij voor het eerst in samenwerking met Schuurman BZC en de Plus Borculo een oliebollenactie gehad van welgeteld 3 dagen! Naast de oliebollen hebben wij ook appelbeignets verkocht. De actie ging als een speer en wij kijken weer uit naar de actie van 29 t/m 31 december 2024.