De vereniging

Harmonieorkest

 

Het orkest is een enthousiaste groep muzikanten met de leeftijd variërend van 12 tot 75 jaar. Het  staat onder leiding van een professionele dirigent en repeteert elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur in het Muziekcentrum. Het orkest speelt van allerlei stijlen muziek, afhankelijk van het optreden/concert wat op de planning staat. Ook loopt het orkest mee met optochten in de omgeving. Hier worden de traditionele marsen gespeeld maar ook moderne/bekende muziek wordt ten gehore gebracht. 

 

Harmonieorkest
Dirigent: Jan-Aart Ponstein
Tijdstip: Dinsdagavond 19.30 - 21.30 uur

Leerlingen orkest

De leerlingen worden gedirigeerd door de dezelfde persoon als het harmonie orkest. De groep jonge muzikanten, doorstromend vanaf de muziekschool, maakt elke dinsdagavond vanaf 18.30 uur enthousiast met elkaar muziek. De stukken die gespeeld worden zijn alom bekende deuntjes en stukken waarbij de ontwikkeling van de jonge muzikanten ten goede komt. Doordat de dirigent ook het harmonie orkest dirigeert is de aansluiting naar het grote orkest ideaal en word de jeugd daarin goed begeleid. Leerlingenorkest
Dirigent: Jan-Aart Ponstein
Tijdstip: Dinsdagavond 18.30 - 19.15 uur

Slagwerkgroep

 

De slagwerkgroep bestaat uit jonge dames en heren en een enthousiaste ouderling. Zij staan onder leiding van een gedreven instructeur welke enorme passie heeft voor slagwerk. De groep speelt niet alleen de traditionele slagwerkstukken maar zet ook hele shows neer waarbij alle soorten slagwerk aan bod komen.Grote concertstukken tot show elementen behoren dan ook tot het brede repertoire van de slagwerkers. De groep maakt er elke donderdag een gezellige avond van en dit besluiten ze dan ook met een drankje aan de bar.

Slagwerkgroep
Instructeur: Jan Kreunen
Tijdstip: Donderdagavond 20.00 - 21.30 uur

Twirlen

 

Op de donderdagavond vanaf 19:00 uur zijn de twirlsters druk aan het dansen en oefenen met nieuwe tricks. De oefeningen worden begeleid door goede instructie. De meiden nemen deel aan de concerten van Volharding en zijn regelmatig te vinden op de landelijke wedstrijden van de Nederlandse Twirl Sport Bond (NTSB). Hoogtepunt van deze wedstrijden is het jaarlijkse NK, waarbij vele prijzen worden binnengesleept. Vanaf 7-8 jaar kun je al meedoen.


 

Twirlen 

Instructie: 

Tijdstip: Woensdagavond 19:00-21:00 uur