U bent hier: Home › Muziekonderwijs › Windkracht6 2018

Windkracht6 2018

Na al een aantal succesvolle jaren zal Muziekvereniging "Volharding" ook in 2018 opnieuw van start gaan met het Windkracht6 project.

Jaarlijks wordt voor groep 4 en 5 van de basisscholen de mogelijkheid gegeven deel te nemen aan het Windkracht6 project.

Het doel van dit project is om kinderen enthousiast te maken voor met name de blaasmuziek. De kinderen leren kennis te maken met de verschillende blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten die gebruikt worden in een harmonie orkest.

Er wordt gezongen, gedanst, gemusiceerd, maar vooral veel plezier gemaakt.

Ook is er tijdens de instrumentenparade de mogelijkheid om de verschillende instrumenten, welke in een harmonie orkest gebruikt worden, uit te proberen.

Het project van Muziekvereniging "Volharding" heeft nog een extraatje. De deelnemende kinderen leren namelijk ook nog noten lezen en blokfluit spelen.

Dit is de manier om de beginselen van het muziek maken in korte tijd onder de knie te krijgen.

Als leuke afsluiting van dit Windkracht6 project wordt er in samenwerking met de harmonie van Muziekvereniging "Volharding" een concertje gegeven. Dit concertje vindt plaats op een repetitie avond in de maand juni.

Hierbij zijn ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes en verdere bekenden en belangstellenden van harte welkom.

De startdatum is dinsdag 30 januarie en tevens zal er nog een info brief voor de leerlingen van alle scholen volgen.

De lessen zullen ook in 2018 weer gegeven worden in het muziekgebouw van muziekvereniging "Volharding" ( Muziekcentrum Borculo ) aan de Haarloseweg 7 te Borculo.

Ook in 2018 zal het Windkracht6 project staat onder leiding van Rosanne Sprick. Mocht U nu al vast meer informatie willen ontvangen, dan kunt U met haar contact opnemen, telefonisch op 06-51352776 of per mail:

Voor aanmeldingen van dit project kunt U een mail sturen naar het secretariaat:

Leiding Rosanne SprickOgenblik a.u.b. ...