U bent hier: Home › Muziekonderwijs › Segnocollectief

Segnocollectief

Het Segnocollectief is ontstaan ten gevolge van de bezuinigingen van de Gemeente Berkelland, waaarbij de muziekschool De Triangel is opgeheven.

Het Segnocollectief bestaat uit een groep van 28 bevoegde muziekdocenten, waarvan een deel afkomstig is van de voormalige muziekschool en geven als zelfstandige docent les. De lessen worden gegeven in Borculo, Neede, Ruurlo, Eibergen en Beltrum. De lessen in Borculo vinden plaats in Muziekcentrum Borculo aan de Haarloseweg 7.

Muzikale vorming is voor de ontwikkeling van een kind belangrijk. Muziek heeft een zeer positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen, op de gemoedstoestand en ook op de intelligentie. Door gezamenlijk te musiceren wordt het groepsgevoel en de discipline versterkt, evenals de sociale en emotionele vaardigheden.

Er is een overeenkomst tussen het Segnocollectief en de BeMO ( Berkelland Muziekverenigingen Overleg ) voor het verzorgen van de HaFaBra-lessen aan de leerlingen van de 14 Berkellandse muziekverenigingen. Aanmelding vindt plaats via de vereniging waar men lid van is. Voor deze leerlingen verstrekt de Gemeente Berkelland een jaarlijkse subsidie aan de BeMO.

De instrumenten waarvoor men zich aan kan melden zijn: trompet, tuba, slagwerk, dwarsfluit, klarinet, hobo, trombone, fagot, hoorn, saxofoon.

Tot het A- en B-diploma wordt er 35 minuten les gegeven bij 2 leerlingen, 40 minuten bij 3 leerlingen en 25/30 minuten bij individuele les, indien groepsles niet mogelijk is. Tot het C- en D-diploma wordt alleen 30 minuten individuele les gegeven.

De kosten hiervoor, voor het lesjaar 2016/2017 aangemeld via de vereniging, zijn € 470,00. Ook is het mogelijkheid voor het nemen van een BeMO-Segnokaart via de vereniging, waarbij er 10 lessen van 25 minuten in overleg met de docent gegeven worden. De kosten hiervoor kunt U via de vereniging opvragen.

Voor meer informatie verwijzen wij U naar de website van het Segnocollectief met de link www.segnocollectief.nl

Ogenblik a.u.b. ...