U bent hier: Home › Vereniging › Slagwerkgroep

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van Muziekvereniging "Volharding" staat onder leiding van Jan Kreunen.

De groep repeteert het gehele jaar door voor concerten, uitvoeringen en optredens op straat.

Vaste uitvoeringen zijn het voorjaarsconcert, oliebollenconcert en de opening Septemberfeest op donderdagavond.

De vaste optredens op straat zijn het inhalen van de schutterskoning en schutterskoningin op zaterdagmorgen tijdens het Septemberfeest, de optocht op zaterdagmiddag bij het Septemberfeest, Palm Pasen optocht en intocht Sinterklaas. Deze laatste twee evenementen in samenwerking met de B.O.V. ( Borculose Ondernemers Vereniging ).

Ook wordt er deelgenomen aan het slagwerkspektakel "Winterdrums" te Winterswijk. Op 19 oktober 2013 heeft het zeer succesvolle Percussion Night ( slagwerkspektakel ) plaats gevonden met slagwerkgroepen uit de regio en van daarbuiten. Deel 2 van dit spektakel zal op 04 november 2017 plaats vinden.

De slagwerkgroep maakt niet alleen gebruik van de traditionele slagwerkinstrumenten, maar ook worden alternatieve "slagwerkinstrumenten" zoals kliko, djembe, olievaten of een klompenkist ( waarbij met klompen muziek gemaakt wordt ) gebruikt.

Naast de traditionele stukken worden er ook vele "ongewone" stukken ten uitvoering gebracht.

De groep is altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging en slaagt er ook altijd in om dit op de juiste wijze ten uitvoering te brengen. Men maakt er tijdens de uitvoeringen altijd een afwisselend spektakelstuk van voor het enthousiaste publiek.

Stuur voor meer informatie een mail naar: of neem telefonisch contact op met één van onze bestuursleden.

Instructeur Jan Kreunen

Ogenblik a.u.b. ...