U bent hier: Home › Vereniging › Harmonie

Harmonie

Het harmonieorkest van Muziekvereniging "Volharding" staat net als het jeugdorkest onder leiding van dirigent Jan-Aart Ponstein.

Het harmonieorkest repeteert het gehele jaar voor de concerten, uitvoeringen en optredens op straat. Ook wordt op gezette tijden deel genomen aan een K.N.F.M.-concours.

Vaste uitvoeringen zijn het voorjaarsconcert, oliebollenconcert, opening Septemberfeest op donderdagavond en ondersteuning bij het afsluitende concertje van het Windkracht6 project.

De vaste optredens op straat zijn het inhalen van de schutterskoning en schutterskoningin op zaterdagmorgen tijdens het Septemberfeest, de optocht op zaterdagmiddag bij het Septemberfeest, Palm Pasen optocht en intocht Sinterklaas. Deze laatste twee evenementen in samenwerking met de B.O.V. ( Borculose Ondernemers Vereniging ).

De muziekgenres variëren van klassieke concertstukken tot de bekende stukken uit de popmuziek.

Tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert wordt de muziek aangepast naar het gekozen thema.Ook worden er tijdens dit concert regelmatig uitvoerenden van buiten de vereniging uitgenodigd om het thema te ondersteunen. Er is daardoor voor een ieder wel wat wils in het harmonieorkest wat muziekstukken betreft.

Lijkt het je leuk om met muziek te beginnen of om weer opnieuw muziek te gaan maken, kom dan vrijblijvend op een repetitieavond kijken, zie hiervoor het repetitierooster. Ook kunt U voor informatie een mail sturen naar: of telefonisch contact opnemen met één van onze bestuursleden.

                                                                 Tamboer-maitre Marinus Bloemendaal
                                                                 

Ogenblik a.u.b. ...