Concert 3 april 2020

Op vrijdag 3 april 2020 komt de Militaire Kapel Johan Willem Friso naar Borculo toe. Zij zullen de sporthal omtoveren tot theater zaal en de voorstelling Vrij Land aan u vertonen.

Vrij Land

Muziek-theatervoorstelling vanwege 75 jaar vrijheid

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF)

Met Margo Verhoeven (verteller/zang)

Onder leiding van chef-dirigent majoor Tijmen Botma

Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat is vrijheid? Op zoek naar antwoorden nemen wij het publiek met fantastische muziek en poëtische verhalen mee door ons prachtige land. Vrij Land laat zien hoe die vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn deze vrijheid in stand houden.

De voorstelling bevat historische beelden en nieuwe video-content. Het laat zien hoe trots wij mogen zijn op Nederland. Een holoscreen brengt historische en hedendaagse veteranen op het podium tot leven. Valéry Van Gorp vertelt en zingt over vrijheid.

Dirk Brossé schreef een aantal nieuwe composities waarmee de voorstelling een aangename mix van bekend klassiek repertoire én nieuw gecomponeerde muziek bevat. De KMKJWF voegt de nodig diepgang en historische kleuring toe. De 52 professionele militaire musici hebben eerder bewezen een breed publiek te kunnen bereiken met producties zoals deze.

Deze voorstelling is tot stand gekomen op initiatief van de Koninklijke Landmacht en Stichting Nederlandse Veteranendag. En bedoeld voor iedereen die onze vrijheid aan de volgende generaties wilt doorgegeven. Voor scholieren is er een compacte variant gemaakt, uitgevoerd door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers.